Motius pel marxem!

Tenim molts motius per dir “Prou! Marxem! i en aquest espai volem agrupar-ne tants com sigui possible. Volem saber els #marxem de tothom, de gent anònima i de gent més coneguda. És per això que us anirem publicant els #marxem més mediàtics a mesura que ens vagin arribant però sobretot volem que ens ompliu la pàgina de comentaris amb els vostres particulars motius per marxar.

Aquí teniu els primers exemples de personalitats catalanes de diferents àmbits  que han volgut dir-hi la seva:

Alfons López Tena, Secretari de Política Institucional de Solidaritatcat: “Volem independència. Ni dret a decidir, ni llibertat, ni Estat Propi, ni  estructures d’estat, ni Nou Estat d’Europa. Per dignitat, volem independència. MARXEM!”

Alfred Bosch, Escriptor i diputat al Congrés d’ERC-RCat-Catalunya: “Nosaltres no volem un somni, som un somni. No perseguim la història, som la història. No aspirem a la llibertat, som llibertat. MARXEM!”

Anna Arqué, Portaveu de la Coordinadora de les Consultes: “Una raó per la independència: existir com Catalans i gaudir de la nostra identitat com fan tots els altres, MARXEM!”

Catalunya diu Prou, plataforma independentista: El poble català té dret a gestionar tots els seus recursos, que són fruit del seu treball i la única manera és aconseguint la independència. D’altra banda, sobirania fiscal és un pilar bàsic per l’assoliment de la sobirania completa, cal que els catalans l’exercim, més quan sabem que és legal, com a primer pas cap a la llibertat. MARXEM!”

David Saldoni de Tena, Alcalde de Sallent: “Perquè volem viure en plenitud i construir el nostre país en llibertat, MARXEM!”

Dionís Guiteras i Rubio, Alcalde de Moià (AraMoià-AM) i Diputat del Parlament de Catalunya (ERC) : “Si volem que el món rural segueixi viu cal que marxem el més aviat possible, MARXEM!”

Francesc Bellmunt, Director de cinema i guionista: “Marxar és un terme militar que els catalans fem servir en moments intensos. Ens sentim units i confiats els uns amb els altres, més enllà de minúscules o majúscules diferències i per això preferim cridar que marxem que no dir que ens en anem. I ho fem sobretot perquè ens ho exigeix aquest moment històric: la societat civil catalana s’ha movilitzat en massa i ara és un exèrcit democràtic decidit a fugir cap a la llibertat nacional.
Marxem en fuga en el sentit que li dona Elies Canetti (pensador safardita i premi Nobel) al seu llibre “Massa i poder” ho explica ben clar: “De totes les variants de massa la més tossuda i tenaç és la massa de fuga. Els seus component marxen junts fins el moment final en que assoleixen la meta proposada”

Aquest és el nostre cas; marxarem, infatigables i pacífics, fins que siguem un nou estat europeu. Visca Catalunya.”

Francesc Ribera (Titot), cantant dels Brams: “Crear un estat és una oportunitat immillorable de superar els models nefastos que hem conegut. Els catalans som capaços d’inventar un model just per a nosaltres i que sigui referència de justícia i convivència al món del segle XXI. Seria absurd perdre aquesta oportunitat. MARXEM!”

Gil Ariso, Alcalde de St Joan de Vilatorrada: “Que els nostres fills puguin gaudir del país que van somiar els nostres pares. MARXEM!”

Joan Barbé, Guionista, periodista, columnista i autor teatral: “Perquè com va dir el President Macià, ningú tindrà mai la llibertat individual si abans no assolim la nostra pròpia llibertat col·lectiva. MARXEM!”

Jaume Casals i Ció, Alcalde de Navàs: “Perquè desobeirem les seves lleis injustes i opressores per poder ser un poble just i lliure. MARXEM!”

Joan Manuel Tresserras: Ex-Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació (ERC) “Volem Democràcia, Justícia, Llibertat! Les persones, encara que creixem en una família oberta i confortable, ens formem i madurem per poder emancipar-nos i triar lliurement el propi camí. Per tenir una trajectòria pròpia, adulta, plena.
Els catalans, sotmesos a un estat que ens vexa, ens espolia, ens limita els drets, ens nega la sobirania, ens menysté culturalment, volem marxar d’Espanya. Marxem!MARXEM perquè hi tenim dret, perquè ens convé i perquè volem!”

Joan Puigcercós. Novè President d’ERC (2008-2011) , ex-diputat a Madrid i ex-conseller de la Generalitat: “MARXEM perquè la història no espera, i tenim l’oportunitat de fer un país i una societat nova.”

Joan Tardà. Membre d’ERC i Diputat al congrés (ERC–RCat-Catalunya Sí ): “Joan Tardà: Perquè tenim l’ideal d’una societat tan fraternal i tan justa com immens és l’amor a la terra. MARXEM!”

Joel Joan, Actor, guionista i director: “MARXEM perquè sinó el nostre cinema no se’n sortirà!!!”

Jofre Llombart. Periodista, sots-director del Món a Rac1: “Perquè la llengua que es parla a l’escola la decideixi l’escola i no cap ministre ni cap tribunal de justícia. MARXEM!”

Josep M. Canudas i Costa, Alcalde de Súria: “Perquè tenim dret a parlar i a viure amb la nostra llengua, amb llibertat, MARXEM!”

Josep Huguet, ex-diputat i ex-conseller d’ERC, actual President de la Fundació Josep Irla: “Perquè dins d’Espanya mai podrem viure en una democràcia plena, MARXEM!”

Josep Maria Terricabras, filòsof i director de la càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona. “Perquè som un poble que no vol ser tractat com si fos menor d’edat, MARXEM!”

Lluís Cabrera, President del Col·lectiu “Els altres andalusos”: “Perquè no ens convé pertànyer a un estat-pop, MARXEM! Així crearem una societat d’individus lliures”. 

Lluís Cerarols i Cortina, alcalde de Calders: “La llibertat dignifica els homes i els pobles. Per dignitat, MARXEM!

Manel Camp, pianista i compositor: “Perquè volem viure dignament dels nostres esforços, gestionar el nostre dia a dia,  i decidir la nostra història,  MARXEM!”

Martí Anglada, corresponsal de TV3  a diferents països del món: “Perquè no volem desaparèixer en el soterrani cultural en què ens han reclòs i no volem, tampoc, acabar-hi esquelètics i empobrits, MARXEM!”

Muriel Casals, Presidenta de Òmnium Cultural: “No oblidem que la nostra nació es més àmplia…
però els del Principat comencem a passar. MARXEM!”

Oriol Junqueras President d’Esquerra Republicana de Catalunya : “Volem un país on els nostres fills i tots nosaltres poguem viure i conviure, un país millor i al servei dels ciutadans, amb una societat més justa i lliure. Toquem el dos! MARXEM!”

Quim Masferrer, Actor: “Si ens quedem ja sabem el pa que s’hi dóna. MARXEM!”

Quim Vila, Músic: “Perquè si Espanya és un gran femer, Catalunya, en el pitjor dels casos, en serà un altre però més petit i més ric, sense “cornuts”  pagant el beure i amb molta menys merda política a repartir per habitant. MARXEM!”

Ramon Vilar. Alcalde de Santa Maria d’Oló: “Tenim una oportunitat única per construir un país més lliure, més just, més nostre. I només depèn de nosaltres. Això es imparable!!! MARXEM!”

Roger Mas. Cantautor solsoní: “perquè si, perquè ens ve de gust i ens convé. MARXEM!”

Rut Carandell. Vicepresidenta de Reagrupament: “Perquè els nostres fills tinguin un futur millor, MARXEM!”

Toni Albà, Actor: “Diem que MARXEM per tal i tal i tal raó…però el què realment volem dir és que volem VOTAR per tal que MARXIN tots els organismes espanyols, hereus dels usurpadors de la llibertat de Catalunya i VOLEM RECUPERAR l’ESTAT que ja teniem fa 300 anys.”

Txell Calduch. Atleta manresana: “No m’entenen; no m’hi volen, i em volen pendre la meva llengua i la meva llibertat. És per això que MARXEM!”

Uriel Bertran, Secretari General de Solidaritat: “La independència és possible, necessària i urgent. El dret internacional està del nostre costat, els països de mida petita i mitjana com Catalunya se’n surten millor de la crisi, i l’ofec econòmic, social i cultural al que ens sotmet Espanya ens urgeixen a Declarar la Independència. MARXEM!”

Vicent Partal. Periodista, director de Vilaweb: “Perquè la nació sencera necessita ara del revulsiu del Principat per a seguir avançant. MARXEM tan aviat com poguem i seguim lluitant a la resta del territori…”.

Xavier Roig. Enginyer, autor de diferents llibres sobre economia i política, i articulista de l’ARA: “Perquè amb segons quins socis no es podem fer negocis, MARXEM!”

I vosaltres? Quin és el vostre motiu? Deixeu un comentari i feu-ho saber a tothom! #Marxem! #Marxem! #Marxem!

46 pensaments a “Motius pel marxem!

 1. Perquè estem farts d’haver-nos de justificar pel què som i com som, perquè no ens permetran mai ser nosaltres mateixos, perquè no es cansaran mai de criminalitzar la nostra cultura… MARXEM!

 2. Perquè tot i construir un país a on també es faran algunes coses malament (que és un dels “grans arguments” dels unionistes), com a mínim no viurem en un país on no tan sols fa coses malament, si no que ens posa pals a les rodes pel nostre desenvolupament!!!!

 3. Perquè estem farts de sentir mentides del Cristóbal Montoro de torn, #Marxem

 4. Perquè estem farts d’aguantar atacs culturals del Ministre Wert de torn, #Marxem

 5. Perquè estem farts d’aguantar la divulgació de mentides en contra de Catalunya dels partits unionistes, #Marxem

 6. Perquè n’estem fins als collons que les forces d’ocupació maltractin i torturin als defensors de la llengua i la cultura catalanes, #Marxem

 7. Perquè estem farts del bipartidisme d’aquí i d’allà, #Marxem

 8. Cansats d’un estat que no ens duu enlloc i que vol convertir-nos en un poble mort, #MARXEM!

 9. Per construir un nou estat més just, més solidari, més transparent i més respectuós amb el medi ambient, marxem

 10. Perquè ens mereixem un País millor i tenim presa ! MARXEM!!!

 11. Per la dignitat dels nostres pares, per la dignitat dels nostres fills, per la nostra dignitat, SENZILLAMENT PER DIGNITAT, MARXEM!!!

 12. Perquè no ens convé formar part d’un país on, encara en el moment actual, es prefereix gastar milions i milions d’euros en Defensa, i al mateix temps s’apliquen retallades a l’estat del benestar. MARXEM!!!

 13. Marxem perquè ja n’hi ha prou d’encaixos asfixiants i de identitats imposades; senzillament marxem per poder ser.

 14. Marxem ! Marxem per poder construir un nou model social. Un model que valori l’honestedat, la veritat, la pluralitat, la igualtat d’oportunitats, la consciència col•lectiva, … ; un model social basat en el BÉ COMÚ.

 15. Perquè el projecte d’Espanya ha estat sempre una estafa. Només en una Catalunya independent podrem oficialitzar quina ha estat realment la història de Catalunya, que ens ha estat estratègicament amagada, la del primer parlament i, durant molts anys, la que va ser una de les nacions més potents del món.

 16. Perquè volem tornar a ser, perque creiem en nosaltres, per la vida així de senzill, MARXEM!!

 17. Som un poble que tenim el desig d’un nou món i ho aconseguirem! Tossudament alçats!!!

 18. Per què som l’únic país d’Europa que té l’oportunitat de fer un gran salt endavant en plena època de crisi, cal aprofitar aquest privilegi, MARXEM!

 19. Perquè n’estem tips de ser l’ase dels cops. Volem ser lliures i tenir un estat propi.

 20. Per ser dignes dels nostres pares i dels nostres avis, que van estar lluitant en condicions molt pitjors que nosaltres.

  Per ser dignes dels nostres fills i dels nostres nets i deixar-los un país definitivament lliure i just.

 21. Perquè no ens cal justificar davant ningú els nostres anhels de llibertat. Marxem!!!

 22. Tenim el dret de recuperar la nostra independència i gestionar-nos com nosaltres vulguem.

 23. “Perquè volem viure en plenitud i construir el nostre país en llibertat, marxem!”

 24. Senzillament perquè volem viure millor i sentir-nos partíceps d’un País propi. MARXEM

 25. Perquè formem part d’un poble que fa anys que és espoliat i no vol sentir-se-n’hi més. I simplement perquè no ens volem quedar, #Marxem

 26. Perquè volem i ho necessitem, perquè podrem construir una societat més justa, igualitària, rica i plena, i perquè, ara més que mai, depèn de nosaltres. Ara és el moment, marxem!

 27. MARXEM: Perque vull un país nou, millor, fet des de baix, lliure i independent on s’hi trobi bé tothom, vinguin d’on vinguin i poder nosaltres decidir. Vull viure aquest procés per un futur millor i només marxant és possible.

 28. MARXEM d´Espanya perquè ens imposa la seva pàtria.
  MARXEM d´Espanya perquè ens imposa la seva cultura.
  MARXEM d´Espanya perquè ens imposa la seva llengua.

  Així ho porta fent els últims 300 anys.
  Així ho fa a dia d´avui.
  Així ho farà demà si no MARXEM.

Els comentaris estan tancats.